Taidemateriaalit


MATERIAALIT

Vasemmalla olevasta luettelosta selviää miten materiaalit on jaoteltu. Otsikoita klikkaamalla avautuu runsaasti alaotsikoita ja jopa ala-alaotsikoita. Jos, olet epävarma mistä tietoa ko. aineesta löytyy, käytä apuna hakutoimintoa tai MUUT -kohdassa sijaitsevaa sisällysluetteloa. Kaikkia aineita ei ole voitu luetella tilanpuutteen vuoksi, mutta sisällysluettelo antaa viitteitä mistä etsimäsi materiaali voisi löytyä. Jos käytät hakutoimintoa tietyn aineen etsimiseen, hakutoiminto ei anna suoraan kemikaalin nimeä vaan otsikon mihin kemialliseen ryhmään (yhdisteisiin) etsimäsi kemikaali luetaan, esim. typpihappo kuuluu epäorgaaniset hapot -otsikon alle jne.. Joidenkin kemikaalien tai materiaalien sijoittaminen tietyn otsikon alle tuotti hieman vaikeuksia, joten tässä joitakin neuvoja aineiden löytämiseksi.

  • Rautakloridin löydät kohdasta Hapot > Muut syövyttävät aineet.
  • Puuainesta olevat materiaalit niiden hiontapölyn vuoksi on sijoitettu kohtaan Muut jauheet ja pölyävät materiaalit.
  • Taidegrafiikan liuotinpohjaisissa materiaaleissa on kohdassa pohjustusaineet käsitelty myös aineita, jotka eivät sisällä liuottimia, kuten esim. kovapohja, mutta aineiden poistaminen voi vaatia liuottimen käyttöä.

Lähteenä tässä osassa on käytetty mm. Työterveyslaitoksen julkaisuja, Kuvataiteilijan työsuojeluopasta sekä lukuisia käyttöturvallisuustiedotteita.

Katso myös kohdat:

Materiaalien merkinnät
Materiaalien valinta


Sivun alkuun


Tämä sivu on viimeksi päivitetty 2007-01-28 22:06:25